Ruoka ja energia-ajattelu

Ruoka

Sanotaan, että keittiö on kodin sydän. Niin Kortekodillakin yhteiset ruokailut ja maittavat kotiruoat kuuluvat osana jokaiseen päivään. Kortekodilla syödään monipuolista ja terveellistä, oman keittiön valmistamaa ruokaa. Huomioimme perinneruoat, juhlapäivät ja asukkaiden toiveet sekä yksillöliset tarpeet kuten ruoka-aineallergiat ja erityssruokavaliot. Käytämme lähiseudulla tuotettuja, tuoreita ja terveellisiä raaka-aineita.

Asukkaamme nauttivat neljä maukasta ateriaa päivässä ja lisäksi kahvitarjoilu on kahdesti päivässä aterioiden välissä. Mikäli kuitenkin nälkä yllättää yöllä, saa asukas yöhoitajalta tarvittaessa myös yöpalaa. Kortekodilla hoitajat aterioivat yhdessä asukkaiden kanssa ja yhteiset ruokahetket ovat tärkeä osa päivää.

Energia-ajattelu

Lämmitysjärjestelmämme hyödyntää alueen viljelijöiden ylijäämäviljaa, joka ei kelpaa ruokaketjun käyttöön. Uusiutuvan energian käyttäminen nykyaikaisessa polttolaitoksessa ei lisää ilmakehän hiilidioksidipäästöjä.

Jätteiden lajittelu on luonnollinen osa toimintaamme. Ajattelemme ympäristöä elintärkeänä osana elämäämme ja pidämme siitä hyvää huolta. Pidämme jättämämme hiilidioksidijäljen kaikilta osin mahdollisimman pienenä.